Jarcco ILMFeline Ilex Jarcco

geboortedatum: 6 december 2001

kleur: zwart tabby blotched met wit 
(NFO n 09 22)

vader: Xanthoria's Jayden

moeder: Ch. Feline Ilex RoosMarijn

stamboom PawPeds

foto stamboom

 

 Jarcco is vrijwel gelijk met Christoffer bij mij komen wonen. Hij was wat afstandelijker, maar voor mij heel lief. Hij was wel het baasje in huis; als er onenigheid was tussen de katten, was hij het die de orde weer terugbracht. Hij hoefde alleen maar zijn grote poot op de kop van de ruziezoeker te leggen en er was weer vrede.

Al vrij jong kreeg hij een verstopte urineleider en nadat de dierenarts geprobeerd had dit door te spuiten, wat niet lukte, heeft hij besloten een penisamputatie te doen. Een paar jaar verder ging hij toch weer bloed plassen. Weer laten onderzoeken bij de dierenarts en toen bleken er zowel oxalaatstenen alsmede struviet in de blaas te zitten. Een operatie volgde. Dit is ook weer een paar jaar goed gegaan en toen toch weer bloedplassen. Een echo laten maken bij de dierenarts en er bleken geen stenen in de blaas te zitten. Hij zou nu lijden aan idiopathische blaasontsteking. Hij heeft nog meerdere injecties met o.a. prednison gekregen, maar werd desondanks steeds magerder. Hij werd incontinent en hij wilde op een gegeven moment ook niet meer eten. Ook Jarcco is helaas veel te jong over de regenboogbrug gegaan.

Lieve Jarcco,

Jij was mijn grote trots, mijn rots in de branding. Het is een troost te weten, dat je nu samen met Christoffer bent.....