Op 19 november heb ik 3 van mijn katten op HCM laten testen en tevens hebben ze alledrie een nierscreening gehad. Voor Abel en Enga was dit de 2e HCM-test en Amy was voor het eerst mee.

Abel okt2011Abel werd als eerste getest en hij was heel relaxed en had ook de laagste hartslag van het span. De radiologe was helemaal weg van hem en vond hem één van de makkelijkste katten die ze ooit getest had. Hij had een heel mooi en groot hart, het hart van een kleine hond zei de radiologe, en de nieren waren ook helemaal OK.

Daarna moest Enga op de tafel en Enga was wat onrustiger, wel heel lief, maar had op het laatst niet zo veel geduld meer om te blijven liggen. Ook Enga haar hartje was prima en ze had ook heel mooie niertjes.

Als laatste Amy en voor haar was het de eerste keer. Amy was duidelijk erg nerveus en ging blazen en brommen. Monique, de radiologe heeft haar toch wat meer op haar gemak gekregen en met veel kunst en vliegwerk is het toch nog gelukt om haar te echo-en. Amy heeft ook een uitstekend mooi hartje en niertjes.

De HCM-testen zijn gedaan door Monique Lecluijze en de uitslagen waren allemaal HCM-negatief en bij de nieren zag ze geen aanleiding voor CIN of PKD. De uitslagen worden doorgestuurd naar Pawpeds.